Waju. Prithivi



Principiul Aerului
Alt element derivat din akasa este Aerul. Initiatii nu privesc acest principiu ca unul real dar ii admit rolul de mediator intre principiile focului si ale apei. Astfel principiul aerului stabileste un echilibru neutru, actionand ca mediator intre aspectele active si pasive al focului si apei. Din interactiunea lor creatia s-a miscat. In calitate de mediator principiul aerului a luat calitatea de cald de la foc si cea de umezeala de la apa, fara aceste calitati viata fiind de neconceput. Aerul are de asemenea 2 polaritati, cu aceleasi caracteristici constructive si distructive. In final trebuie sa spun ca nu trebuie sa privesti elementele doar ca lucruri fizice, ceea ce ar reprezenta doar specte inferioare materiale, ci ca fiind calitati universale.





Principiul Pamantului
Am spus ca principiul aerului nu reprezinta un element de sine statator iar aceasta este valabil si in cazul pamantului. Aceasta inseamna ca din interactiunea celor 3 elemente anterioare, elementul Pamant s-a nascut, fiind ultimul element in calitatea sa de solidificare a celorlalte 3. Datorita elementului pamant cele 3 elemente anterioare au forma concreta, dar in acelas timp actiunea lor a fost limitata si astfel au aparut spatiul, timpul si greutatea. Actiunea reciproca intre cele 3 elemente si pamant a devenit astfel tetrapolara, deci putem numi elementul pamant un magnet cu 4 poli. Fluidul in polaritatea elementului pamant este electromagnetic. Toata viata creata poate fi explicata prin faptul ca toate elementele sunt active in al 4-lea (elementul pamant). Prin acest element a aparut Fiat - “sa fie lumina”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2011 Calea Edenului |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.