Lumina. Akasa. Karma




Lumina

Lumina se intemeiaza pe principiul Focului. Lumina fara foc este de neimaginat si din aceasta cauza este un aspect al focului. Orice element de foc poate fi convertit in lumina si invers. Astfel lumina e stralucitoare, penetranta si expansiva. Opusul luminii este intunericul, care a aparut din elementul apa. Intunericul are calitati opuse celor ale luminii. Fara intuneric lumina nu ar fi recunoscuta, chiar n-ar exista deloc. Evident lumina si intunericul sunt produse de jocul elementelor foc-apa, lumina avand calitatile pozitive, iar intunericul cele negative. Acest joc relational se intampla in toate zonele.






Akasa, sau principiul eteric

De mai multe ori, cand am descris elementele am pomenit ca au aparut din Akasa. Astfel Akasa este cel mai inalt principiu, supremul, cel mai puternic, cauza ultima a oricarui lucru creat. Pe scurt, este sfera cauzala. Akasa este dincolo de timp si spatiu, este necreata, incomprensibila si indefinibila. Unele religii i-au pus numele de Dumnezeu. Este cea dea 5-a putere, sursa puterii. Totul a fost creat prin ea si ea tine totul in echilibru. Este originea tuturor gandurilor si a intentiilor, este lumea cauzala. Este chintesenta alchimistului, totul in tot.




Karma

Este o lege eterna, sub anumite aspecte la fel ca si principiul Akasic, este legea Cauzei si a Efectului. Fiecare cauza da nastere unui efect corespunzator. Aceasta lege functioneaza peste tot ca cea mai sublima regula. Orice actiune are in spate o cauza sau este urmata de un rezultat. Deci nu vom accepta karma doar ca o regula pentru actiunile noastre bune, ca in filosofia orientala, ci cu implicatii mult mai profunde. Instinctiv multi oameni au sentimentul ca ceva bun aduce doar rezultate bune si orice rau se termina tot cu rau, intocmai ca in proverbul: “ce semeni aceia vei culege”. Fiecare este obligat sa cunoasca aceasta lege si sa o respecte. Aceasta lege a cauzei si efectului guverneaza de asemenea si principiile elementelor. N-am intentia sa intru in detaliu privind karma, pentru ca spus in cateva cuvinte, principiul este clar oricarui om rezonabil. Acestei legi ale cauzei si efectului i se supune si legea evolutiei sau dezvoltarii. Astfel evolutia este un aspect la legii karmei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2011 Calea Edenului |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.