Tejas. Apas



Principiul Focului
Cum am spus recent Akasa sau principiul eteric este cauza originii elementelor. Dupa scripturile orientale primul element nascut din akasa a fost Tejas sau Focul. Acest element ca si celelalte nu-si manifesta influenta doar in planul fizic, ci in toata creatia. Calitatile de baza ale elementului foc sunt caldura (fierbinte) si expansiunea. La inceputul creatiei inseamna ca totul a fost foc si lumina, si in Biblie putem citi: “Fiat Lux – sa se faca lumina”. Deci originea luminii trebuie cautata in elementul foc. Fiecare element are doua polaritati: activa si pasiva, pozitiva (+) si negativa (-). Plusul intotdeauna va insemna partea constructiva, creativa, productiva, iar minusul semnifica toate aspectele distructive, de fragmentare, analiza. Intotdeauna sunt 2 aspecte in fiecare elemente care trebuie identificate cu precizie. Religiile intotdeauna au numit partea activa cea buna si partea pasiva cea rea. Dar privind lucrurile in profunzime nu exista lucruri bune sau rele, ele sunt doar conceptii umane. In Univers nu nu este nici bine si nici rau, pentru ca totul a fost creat dupa principii eterne, prin care Principiul Divin se reflecta; doar cunoscand aceste legi ne vom putea apropia de Divinitate. Cum am mentionat anterior elementul foc este caracterizat de expansiune, caruia ii voi spune fluidul electric pentru o intelegere mai buna.
Definitia nu se opreste la nivelul fizic, cu toate ca are anumite analogii cu el. Oricine va realiza imediat faptul ca expansiunea este identica cu calitatea extensiei. Principiul focului este latent dar si activ in toate lucrurile create, de fapt in tot Universul, incepand de la cel mai marunt graunte de nisip pana la cea mai sublima substanta vizibila sau invizibila.



Principiul Apei
Acum voi descrie principiul apei care este opus celui al focului. Apa de asemenea deriva din Akasa, dar in comparatie cu focul are calitati opuse. Calitatile de baza sunt raceala si contractia. Apa de asemenea are 2 poli, cel pozitiv este hranitor, protectiv, datator de viata, pe cand cel negativ este distructiv sub aspectele de micsorare, fermentatie, divizare. Datorita calitatilor sale el da nastere fluidului magnetic. Focul si Apa se regasesc in toate religiile. Dupa legile creatiei focul nu poate exista de unul singur daca in interiorul sau nu se afla opusul sau, principiul apei. Aceste 2 elemente sunt cele de baza, cu ajutorul carora totul a fost creat. Astfel peste tot exista cele 2 elemente in aspectele lor de fluid electric si magnetic, reprezentand polaritatile opuse.

1 comentarii:

Artifex spunea...

Prin condensarea energiei s-a format Pamantul, iar din acesta a izvorat Apa, din care s-a format Aerul, din care se hraneste Focul prin care energia se elibereaza! Ciclul reluandu-se la nesfarsit! Tetragramaton!

VITRIOL - alchimistii spun ca piatra trebuie cautata aici!
Vizita Interiora Terra Rectificando Invienis Ocultum Lapidem! Viziteaza Interiorul Pamantului si prin Rectificare se Iveste Piatra Oculta!

Se leaga de prima parte a comentariului!
Mai aruncati un ochi asupra focului si a apei nu ati terminat de scris si de asemenea rectificati ceea ce nu trebuie sa fie!
Toate cele bune!
Elias Artistul

Trimiteți un comentariu

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2011 Calea Edenului |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.