Iarta si Iubeste!


Tatal Ceresc te-a inzestrat cu Trei calitati, care te definesc ca Om:

I. Liber-arbitru

II. Iubire - capacitatea de a iubi

III. Constiinta (esenta divina)



Esti LIBER! De aceea, tu esti cel care trebuie sa isi decida soarta! Tu trebuie sa-ti traiesti viata, nu banii, nu altii! Nu lasa viata sa te traiasca pe tine! TREZESTE-TE!



Iubesti! Nu exista minune mai mare decat Iubirea! Dumnezeu este Iubire! Dar El este TOTUL! Deci Iubirea este Totul! Fii om, nu animal! Iubeste!



"Cogito ergo sum"

Cugeti. Cunosti. Esti constient de existenta ta si ai puterea de a o trai dupa bunul tau plac.

Constiinta este Esenta Divina Pura! Ea este Asemenarea cu Dumnezeu! Ea este Duhul suflat de Tatal Ceresc Omului. Este o celula a Marii Minti Colective, Cosmice. Este celula de viata a Domnului!



IARTA!

Iubirea nu se infaptuieste fara Iertare!

Invatatorul Iisus I-a iertat pe oameni chiar si dupa toate suferintale prin care L-au trecut: "Iarta-i Doamne... ca nu stiu ce fac..." Si aceasta pentru ca ii Iubeste fara limite! Iertarea este vindecarea sufletului!



Nu te mai incarca cu suparare!

Invatatorul si discipolii Sai mergeau pe o carare de-a lungul unui rau. La un moment dat, Maestrul se opreste si-i spune unuia din ucenici:

-Te rog, dragul meu, ia in spate stanca aceea si car-o pana la rau.

-Desigur Invatatorule!

Discipolul cara cu greu stanca si reuseste sa o duca la locul respectiv.

-Ah, ce bine ca i-am dat drumul! spune ca el cand termina.

-Acum, du-o la loc, te rog ii spune Maestrul.

Discipolul este nedumerit dar face din nou voia Lui, de data aceasta mult mai greu.

Cand termina, Invatatorul ii spune:

-Acum, te rog, du-o la rau iarasi.

-Dar Maestre...spre ce rost? Eu nu vad nici un rost!

-Exact! spune Maestrul.

Discipolii se uita unul la celalalt nedumeriti.

-Supararea, mania, tot ce perturba Omul, este ca si stanca accea. Nu are rost sa le carati cu voi!Uitati-va la raul acela. Nenumarati poeti au scris despre el. Toti artistii si-au gasit inspiratia in astfel de rauri. Dar ce este atat de impresionant la ele?

Faptul ca desi intalnesc nenumarate pietre...ele nu cara nici una, ci le ignora, le ocolesc. Iar daca nu au loc...lupta pana reusesc sa treaca.

INVATATI SA FITI CA RAURILE!

Viata Vesnica

"Ce slăvit răsună Adevărul în glasul rugăciunii lui Iisus, Domnul nostru, mişcând şi fericind sufletele uce­nicilor care se rugau împreună cu El! Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu Adevărat, şi pe Iisus, pe Care L-ai trimis Tu...

Iată singurul loc din Sfintele Scripturi în care Domnul Dumnezeul nostru îşi spune, cu gura Lui sfântă, întreg Numele Lui Sfânt, descoperindu-ne că viaţa veşnică este chiar cunoaşterea Lui.
Nu numai că viaţa veşnică stă în ea. Ci că este chiar ea. După cum Pâinea şi Vinul Sfintei împărtăşiri nu sunt numai închipuirea Trupului şi a Sângelui Său, ci sunt chiar ele (Mat. 26, 26-28; I Cor. 10, 16).

Viaţa veşnică este!
Iată trei cuvinte care întregesc un mare şi cutremurător adevăr! Viaţa veşnică este!
Pentru că există un Dumnezeu Veşnic, există şi viaţă veşnică.
Pentru că există o dreptate veşnică, există şi răsplată veşnică.
Pentru că există o iubire veşnică, există pentru ea şi un loc veşnic
şi pentru că Adevărul este veşnic, există şi viaţă veşnică...

Aici Mântuitorul vorbeşte nu de existenţa, ci de viaţa veşnică. Noi putem avea o existenţă veşnică, fără să avem via­ţa veşnică. Adevărul ştiinţific care spune că nimic nu piere, ci totul se transformă este chiar el o mărturie zdrobitoare împotriva tuturor acelora care susţin aceasta în privinţa lucrurilor materiale, dar o tăgăduiesc în privinţa celor duhovniceşti. Adică tocmai în privinţa acelora care, chiar prin natura lor nespus superioară celorlalte, fac să strălucească nespus mai puternic acest nemuritor adevăr.

Existenţa veşnică o avem cu toţii. Dar viaţa veşnică nu o vor avea decât acei care îl cunosc pe Dumnezeu Tatăl şi pe Iisus, Fiul Lui, cu acea cunoaştere care este o descoperire şi o împreunare desăvârşită şi eternă. Care îl cunosc pe Dumnezeu cu acea cunoaştere ce îl face pe sufletul care o dobândeşte să devină de aceeaşi natură duhovnicească cu Hristos...
Care se altoiesc, sudându-se în Hristos, devenind ca El, cum ramul în tulpină, cum mlădiţa în viţă, cum mădu­larul în trup. Căci un astfel de credincios devine o prelungire, în timp şi în lucrare, a lui Iisus, Cel care este Tulpina sa şi Capul său.

Existenţa veşnică o au toţi oamenii.

Numai că aceasta existenţă nu va fi a tuturor sufletelor la fel. A unora va fi moarte, pe cand a altora va fi viaţă. Existenţa veşnică a unora va fi întuneric şi chin nebănuit. Iar a altora va fi lumină şi slavă negrăită.

Existenţa aceasta nu se va descoperi numai în clipa când împăratul Hristos va alunga din faţa Judecăţii Sale pe cei de-a stânga Lui, zicându-le: Duceţi-vă, blestemaţilor, în focul veşnic,
iar celor de la dreapta Lui spunându-le: Veniţi, binecuvântaţii Părintelui Meu, la slava veşnică... (Mat. 25, 34-41). Ci existenţa aceasta începe chiar de aici şi chiar de acum. Cea de acolo va fi numai urmarea celei de aici. Cea din veşnicie va fi numai continuarea şi răsplata normală a celei din lumea aceasta.

Dragă suflete, întrebarea ta cea mai mare nu trebuie să fie dacă este sau nu o existenţă veşnică.
Existenţa aceea este un adevăr tot atât de sigur ca şi existenţa aceasta de acum,
iar faptul că lumea de acum o tăgăduieşte nu anulează adevărul ei, după cum, dacă o mulţime de orbi ar tăgădui lumina soarelui, nu ar anula adevărul existenţei acestei lumini, ci-1 va întări.
Ci întrebarea cea cutremurătoare pe care trebuie să ţi-o pui este: unde îţi vei petrece tu existenţa ta veşnică?
în întuneric sau în lumină?
în chinuri sau în fericire?
în moarte sau în viaţă?
Cu Satana sau cu Tatal Ceresc?

Căci nu sunt decât aceste două realităţi. Iar răspunsul nu e greu să ţi-l afli tu singur, după felul de viaţă pe care îl duci. Cunoşti tu oare pe Dumnezeu? Ai tu părtăşie cu Iisus? Trăieşti tu în Duhul Sfânt? O, dacă da, ferice de tine!"
Traian Dorz


Nu uita ca toti suntem Fiii Tatalui Ceresc, ca nu numai Domnul Iisus a fost si va fi Fiul Sau, si ca toti avem posibilitatea de a atinge Pragul Cristic al existentei noastre! Si nu uita, ca invataturile care conteaza cu adevarat nu numai batranii le cunosc, ci mai ales copiii! Invata de la ei! Caci, insusi Invatatorul spunea: "Lăsaţi copii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca aceştia. Adevărat grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un prunc nu va intra în ea. (Luca 18: 16-17)"


In curand, vom discuta despre Iertare...


--VA URMA--


Clip realizat de GabyS, moderatorul blogului http://dincolo-de-materie.blogspot.com/

Principiul Genului



“Este un gen in toate lucrurile; totul are principiile sale; masculin si feminin; genul se manifesta pe toate planurile”. Kybalion.




Acest principiu implica adevarul ca genul exista peste tot; principiile masculin si feminin sunt in actiune constant. Acesta-i adevarul nu numai pe plan fizic, ci si pe plan mental si chiar pe plan spiritual. Pe plan fizic, principiul se manifesta sub forma sexului, pe plan superior el ia forme mai elevate insa este mereu acelasi. Nici o creatie fizica, mentala sau spirituala nu este posibila fara el. Intelegerea legilor sale va arunca lumina asupra multor subiecte care in mod constant au uimit spiritul oamenilor. Principiul genului a lucrat intotdeauna pentru a crea si reinnoi. Orice lucru, orice individ, contine cele doua elemente: masculin si feminin sau chiar marele principiu. Orice element masculin are elementul sau feminin; orice principiu feminin are principiul sau masculin. Daca voiti sa intelegeti filozofia Creatiei si a Regenerarii Mentale si Spirituale, trebuie sa studiati si sa intelegeti acest principiu hermetic. El ascunde solutia unui mare numar de mistere ale vietii. Tinem sa va avertizam ca nu e nici o inrudire cu numeroasele teorii, fundamentale, periculoase si degradate, cu invataturile care sunt raspandite sub titluri fanteziste si care nu sunt decat o prostituare a marelui principiu natural al genului. Astfel de ramasite ale vechilor forme infamante ale cultului falusului tind sa distruga inteligenta, corpul si spiritul; filozofia hermetica s-a ridicat totdeauna cu indignare impotriva invataturilor degradante care conduc la destrabalare, la pasiuni necumpatate si la pervertirea principiilor naturii. Daca pe acestea le cautati, parasiti imediat acest blog. Hermetismul nu are nimic care poate sa va fie util in acest sens. Pentru aceia care sunt puri (curati sufleteste) totul e pur; pentru acei care sunt murdari, totul e murdar.




Cu acest ultim principiu incheiem enuntarea legilor universale care guverneaza procesul evolutiv al Creatiei Tatalui Ceresc, legi stabilite de El. Vom reveni asupra celui ce a adus in lumina aceste principii si anume Hermes Cel De Trei Ori Mare, cunoscut si ca Thot Atlantul, discutand ulterior despre celelalte invataturi pe care le-a oferit omenirii, cu ar fi Astrologia, Alchimia si Arhitectura.




In continuare vom discuta despre Invatatorul Iisus, Fiul lui Dumnezeu, care a trecut prin haosul universal si S-a intrupat pentru a deschide calea Luminii, dandu-ne cele mai importante doua lectii, acelea de a ierta si de a iubi.




--VA URMA--

Principiul Cauzei si a Efectului


“Orice cauza are efectul sau; orice efect are cauza sa; totul se intampla conform legii. Hazardul este un nume dat unei legi necunoscute. Sunt numeroase planuri ale cauzalitatii, insa nimic nu scapa legii”. Kybalion.




Acest principiu implica faptul ca exista o cauza pentru orice efect produs si un efect pentru orice cauza. El explica ca totul se intampla conform unei legi, ca niciodata, nimic nu se intampla accidental, neprevazut, ca hazardul nu exista si, pentru ca exista planuri diferite de cauza si efect, planul superior dominand totdeauna planul inferior, nimic nu poate scapa in intregime legii. Hermetistii cunosc pana la un punct arta si metodele de a se ridica deasupra planului obisnuit al cauzei si efectului. Ridicandu-se mental la un plan superior, ei devin cauza in loc de a fi efect. Multimile se lasa docil duse, ele asculta la tot ce le inconjoara, la vointele si dorintele celora care sunt mai puternice decat ele, la ereditate, la sugestie si la toate cauzele exterioare care le dirijeaza ca pe simpli pioni pe drumul vietii. Maestrii din contra, ridicandu-se pe plan superior, domina sentimentele lor, caracterul lor, calitatile si puterile lor, tot asa de bine ca pe tot ce ii inconjoara. Ei devin stapani in loc de a fi pioni. Ei joaca jocul vietii in loc de a fi jucati si dirijati de vointa altora si de influente exterioare. Ei se servesc de principiu in loc de a fi instrumentul sau. Maestrii asculta de cauzalitatea planului superior insa ei comanda planul lor. Este in aceasta afirmatie o adevarata bogatie de cunostinte hermetice. Le intelege cine va putea," cine are ochi sa vada, urechi sa auda si minte sa inteleaga ".
"Ai grija de gandurile tale pentru ca se vor transforma in vorbe.
Ai grija de vorbele tale pentru ca se vor transforma in fapte.
Ai grija de faptele tale pentru ca se vor transforma in obiceiuri.
Ai grija de obiceiurile tale pentru ca vor fi caracterul tau...
Ai grija de caracterul tau pentru ca el va influenta destinul tau...viata ta."
Frank Outlaw
“Toate isi au vremea lor si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui” - Ecl. 3:1

Principiul Ritmului


“Totul se scurge inauntru sau inafara; orice lucru are durata sa; totul evolueaza, apoi degenereaza; balansul pendulei se manifesta in totul: masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei de la stanga. Ritmul este constant.” Kybalion.

Acest principiu implica adevarul ca in orice lucru se manifesta o miscare inainte si inapoi, o miscare asemanatoare unei pendule, ceva asemanator unei maree suitoare si coboratoare, a unei mari pline si a unei mari scazute. Aceasta miscare de plecare si venire se produce intre doi poli al caror principiu al polaritatii ni s-a demonstrat ca exista. Este totdeauna o reactiune si o actiune, un progres si un recul, un maximum si un minimum. Tot asa este pentru toate elementele universului: sori, lumi, oameni, animale, spirit, energie, materie.

Aceasta lege se manifesta in creatia si distrugerea lumilor, in progresul si decadenta natiunilor; in viata oricarui lucru si in sfarsit in starea mentala a omului; pentru acest din urma lucru, hermetistii apreciaza importanta intelegerii acestui principiu. Hermetistii l-au inteles bine si au gasit ca aplicarea acestuia este universala. Ei au descoperit anumite mijloace pentru a anihila chiar efectele, prin folosirea de formule si metode adecvate. Ei aplica legea mentala a neutralitatii. Ei nu pot anula principiul, nici sa-i opreasca cursul, dar ei au invatat sa-i opreasca, mai bine zis sa-i evite efectele asupra lor insisi si intr-un anumit grad care depinde de gradul de maiestrie. Ei au invatat sa-l utilizeze in loc de a fi utilizati de el. In aceasta si in metode similare consta arta hermetistilor. Maestrul in hermetism se polarizeaza el insusi la punctul unde el vrea sa ramana, apoi neutralizeaza balansul ritmic al pendulei care ar tinde sa-l transporte catre celalalt pol. Toti acei care si-au insusit un anumit grad de maiestrie personala lucreaza astfel intr-o oarecare masura, mai mult sau mai putin inconstient. Maestrul, din contra, o face constient, prin folosirea vointei sale. Astfel el ajunge sa atinga un grad de echilibru si de fermitate mentala aproape de necrezut din partea maselor care sunt tarate inainte si inapoi ca o pendula.

Acest principiu si principiul polaritatii precum si metodele pentru a le contracara, a le neutraliza, au fost studiate in amanunt de hermetisti si a le folosi constituie o importanta parte a alchimiei hermetice mentale.
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2011 Calea Edenului |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.