Principiul Genului



“Este un gen in toate lucrurile; totul are principiile sale; masculin si feminin; genul se manifesta pe toate planurile”. Kybalion.




Acest principiu implica adevarul ca genul exista peste tot; principiile masculin si feminin sunt in actiune constant. Acesta-i adevarul nu numai pe plan fizic, ci si pe plan mental si chiar pe plan spiritual. Pe plan fizic, principiul se manifesta sub forma sexului, pe plan superior el ia forme mai elevate insa este mereu acelasi. Nici o creatie fizica, mentala sau spirituala nu este posibila fara el. Intelegerea legilor sale va arunca lumina asupra multor subiecte care in mod constant au uimit spiritul oamenilor. Principiul genului a lucrat intotdeauna pentru a crea si reinnoi. Orice lucru, orice individ, contine cele doua elemente: masculin si feminin sau chiar marele principiu. Orice element masculin are elementul sau feminin; orice principiu feminin are principiul sau masculin. Daca voiti sa intelegeti filozofia Creatiei si a Regenerarii Mentale si Spirituale, trebuie sa studiati si sa intelegeti acest principiu hermetic. El ascunde solutia unui mare numar de mistere ale vietii. Tinem sa va avertizam ca nu e nici o inrudire cu numeroasele teorii, fundamentale, periculoase si degradate, cu invataturile care sunt raspandite sub titluri fanteziste si care nu sunt decat o prostituare a marelui principiu natural al genului. Astfel de ramasite ale vechilor forme infamante ale cultului falusului tind sa distruga inteligenta, corpul si spiritul; filozofia hermetica s-a ridicat totdeauna cu indignare impotriva invataturilor degradante care conduc la destrabalare, la pasiuni necumpatate si la pervertirea principiilor naturii. Daca pe acestea le cautati, parasiti imediat acest blog. Hermetismul nu are nimic care poate sa va fie util in acest sens. Pentru aceia care sunt puri (curati sufleteste) totul e pur; pentru acei care sunt murdari, totul e murdar.




Cu acest ultim principiu incheiem enuntarea legilor universale care guverneaza procesul evolutiv al Creatiei Tatalui Ceresc, legi stabilite de El. Vom reveni asupra celui ce a adus in lumina aceste principii si anume Hermes Cel De Trei Ori Mare, cunoscut si ca Thot Atlantul, discutand ulterior despre celelalte invataturi pe care le-a oferit omenirii, cu ar fi Astrologia, Alchimia si Arhitectura.




In continuare vom discuta despre Invatatorul Iisus, Fiul lui Dumnezeu, care a trecut prin haosul universal si S-a intrupat pentru a deschide calea Luminii, dandu-ne cele mai importante doua lectii, acelea de a ierta si de a iubi.




--VA URMA--

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2011 Calea Edenului |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.