Principiul Mentalismului


Hermes Trismesgistul, cel de Trei Ori Mare, ne invata:


Principiul Mentalismului:

"Totul este spirit; Universul este mental" - Kybalion


Principiul implica acest adevar, cum ca "totul este spirit". El explica faptul ca Totul este realitatea substantiala, aflandu-se in toate manifestarile si aparentele exterioare pe care le cunoastem, sub numele de Universuri Materiale, Fenomene ale vietii, Materie, Energie, intr-un cuvant Tot ce este aparent simturilor noastre materiale, este spirit, care in el insusi este incognoscibil si nedefinibil, insa care poate fi considerat si gandit ca un Spirit Universal-Infinit- Viu. El explica inca, faptul ca "lumea sau universul fenomenal nu este decat o simpla creatie mentala a totului, subiect al legilor lucrurilor create, ca universul considerat in intregul sau, sau in partile sale, exista in Spiritul Totului, ca in acest Spirit noi traim, noi lucram si suntem noi insine. Acest principiu, stabilind natura mentala a Universului, eplica usor toate diferitele fenomene mentale si psihice care ocupa un loc atat de mare in atentia publica si care, fara explicatie, nu sunt inteligibile si desfiinteaza orice interpretare stiintifica.


A intelege acest mare principiu hermetic al mentalismului permite individului sa inteleaga cu usurinta legile Universului Mental si sa le aplice la buna sa stare si la perfectionarea sa.


Totodata, acest principiu explica veritabila natura a Energiei si Puterii, a Materiei si pentru ce si cum ele sunt subordonate Stapanirii Spiritului. Unul din maestrii hermetici a scris demult:

"Acela care intelege adevarul naturii mentale a Universului, este deja bine inaintat pe drumul Maiestriei". Aceste cuvinte sunt tot atat de adevarate astazi, pe cat erau la timpul cand au fost scrise. Fizica cuantica ne poate confirma absolut orice idee sau principiu hermetic, abia acum oamenii de stiinta descopera calea total incorecta pe care au luat-o in diferitele "masuratori" si "interpretari" stiintifice.


-- VA URMA --

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2011 Calea Edenului |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.